VMC info Activiteiten Regio Foto's Boeken Links

Fri, 12-04-2024


Veteraan Motoren Club
Sinds 26-11-1955South Durham

Ritten rijden en vakantie vieren in Engeland: de South Durham Section van de VMCC heet ons van harte welkom!

The VMC is twinned with VMCC South Durham Section
Mark en Geert de Boer bezochten in juli 2012 de mannen van de South Durham section voor de rit "july evening social run to Osmotherley."


Eric Londesbrough is “ Overseas Club Liaison and Affiliation Officer VMCC Ltd.” Zijn taak is het bevorderen van contacten van sections van de VMCC met buitenlandse zusterclubs. Eric is zelf lid van de South Durham section en ook VMCC merkenspecialist voor New Hudson. Hij heeft het VMC bestuur benaderd met de vraag of wij als club interesse hebben om te gaan “twinnen” met zijn sectie. De South Durham section zou het leuk vinden als er regelmatig Nederlandse rijders aan hun ritten zouden meedoen en diverse section leden willen ook graag wel eens in Nederland komen rijden. Als er dan al wat informele contacten over en weer bestaan is de stap om de plas eens over te gaan wat gemakkelijker. Het VMC bestuur staat positief tegenover dit initiatief, maar heeft Eric wel aangegeven dat het uiteindelijk aan de leden zelf is om daadwerkelijk invulling aan de contacten te geven.
Verschillende South Durham rijders hebben meegedaan aan de Anglo-Dutch rally en zo zijn de eerste contacten al gelegd. Ondergetekende zal zo nodig als contactpersoon en informatiepunt dienen.

De regio waarin gereden wordt is een van de mooiste streken van Engeland en zeer goed bereikbaar vanuit ons land. County Durham, noord Yorkshire, het Lake District, het is allemaal binnen enkele uren te bereiken. De meeste ritten worden georganiseerd vanuit het “hoofdkwartier” dat gesitueerd is tussen Darlington en Middlesbrough. De streek is vanuit ons land gemakkelijk te bereiken via Hull of Newcastle. De VMCC hanteert de 25 jaar regel, dus ook met wat jongere machines kunnen we er terecht. Er zijn ritten in het weekend van ongeveer 100 mijl lengte, maar ook verschillende avondritten van ongeveer 45 mijl die door de week worden gehouden bij daglicht. De South Durham section heeft een informatieve website: www.vmccsouthdurham.co.uk. Geïnteresseerden kunnen alvast eens op de site snuffelen.

Hun secretaris is David Porteous: @mail David

Contactpersoon namens de VMC: Ruud van Bijnen - @mail Ruud

Ruud van Bijnen en de South Durham deelnemers aan de 2007 A-D

De South Durham Anglo-Dutchers op bezoek bij stoomhoutzagerij Nahuis in Groenlo.
Op de voorgrond de Humber 350 cc twin van Ken Blake. Daarachter v.l.n.r. Sir John Robinson, Ruud van Bijnen, Brian Smith, David Miller en Gerry Kay.
John voert de titel K.O.B.I., wat staat voor Knight of the Order of Bloody Idiots, een bij sommigen hoog gewaardeerde ridderorde. Hij draagt de versierselen van de orde, een ketting met daaraan allerlei onbestemde metalen delen die vaak iets met motoronderdelen te maken hebben… loeizwaar is-ie in ieder geval wel. Brian Smith is de penningmeester van de South Durham section en aan zijn stralende gezicht valt niet meer af te lezen dat hij op de eerste dag van de rally zijn Triumph flink in de poeier reed tegen een auto en zelf naar het ziekenhuis moest voor onderzoek. Gelukkig liep alles goed af en Brian reed de rest van de week op verschillende “reservemotoren” van anderen.
Op de South Durham website wordt de staat van de Triumph met gevoel voor understatement omschreven als “ shortened wheelbase”.
David Miller meldde nog dat hij strikt genomen van een naburige section was maar vanwege de gezelligheid erg vaak rondhing bij de jongens van South Durham. David reed op een Trump met zware Jap V twin zonder koppeling of versnellingen, het leek hem in ieder geval goed fit te houden. Gerry was als supporter meegekomen. Hij had een knots van een splinternieuwe camper bij zich. De lotto gewonnen? Nee dat niet, zei hij, ik heb mijn huis verkocht en ik woon hier nu in. De motoren staan bij mijn dochter in de schuur… …

Foto: Olav

TWINNING

In augustus 2007 ontving het VMC-bestuur het Twinning certificaat van de South Durham section van de VMCC.
Tijdens een bestuursvergadering werd dit vervolgens vereeuwigd middels onderstaande foto's.

VMC-bestuur 2007 met Twinning certificaat VMCC South Durham

Twinning certificaat

Secretariaat Veteraan Motoren Club:
Dorpsstraat 59, 9699 PB Vriescheloo, Nederland
Tel.: (+31)(0)597-674150
email: info@vmcmotor.com