VMC info Activiteiten Regio Foto's Boeken Links

Mon, 12-03-2018


Veteraan Motoren Club
Sinds 26-11-1955Regio

In het winterseizoen organiseren de regiobesturen een aantal regio-avonden. Tijdens deze avonden worden bijvoorbeeld films vertoond, restauratietips gegeven en uiteraard op een zeer gezellige manier ervaringen uitgewisseld.

VMC - www.vmcmotor.com    Noord     VMC - www.vmcmotor.com    Oost     VMC - www.vmcmotor.com    West     VMC - www.vmcmotor.com    Zuid     VMC - www.vmcmotor.com    Vlaanderen     VMC - www.vmcmotor.com

Regio Noord : Groningen, Friesland, Drente

Regioavonden worden georganiseerd bij ´Het Witte Huis´, G.W. Smitstraat 20 te Donkerbroek (0516-491288).
We beginnen om 20.00 uur (acht uur) met het officiële programma. De zaal is al ruim voor 19.30 uur open; genoeg tijd om uw collega VMC-ers te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Info: E-mail.

Hebt u ideeën voor een avond, of wilt u zelf iets vertellen? Een mailtje naar Noord@vmcmotor.com hierover stellen we zeer op prijs

Mocht je alle bijzonderheden en last-minute wijzigingen voor het hele seizoen per mail willen ontvangen, stuurt dan ook een mailtje naar bovenstaand mailadres, ik neem jullie dan op in het e-mail-adressen bestand van VMC-Noord.
 • donderdag 02-11-2017 -
 • donderdag 07-12-2017 -
 • donderdag 04-01-2018 -
 • donderdag 01-02-2018 -
 • donderdag 01-03-2018 -

Regio Oost : Overijssel, Gelderland, Flevoland

Regioavonden worden georganiseerd bij zaal Marktzicht, Bleekstraat 3 in Hengelo (Gld) (0575-461340), aanvang 20.00 uur. Info : 0575-463434 (na 18:00) of E-mail. De zaal is vanaf 19.00 uur open voor diegene die nog wat te ruilen of te verkopen heeft. Elke regioavond de mogelijkheid voor leden om hun waar aan te prijzen cq. te ruilen voor aanvang van de avond en tijdens de pauze tijdens een miniruilbeurs.
De leden uit Regio Oost van wie het mail adres bij ondertgetekende bekend is krijgen tevens diverse malen in het winterseizoen een mail met het laatste nieuws. Hebt u uw mailadres nog niet doorgegeven, stuur dan een mail naar oost@vmcmotor.com o.v.v. mailinglijst Regio Oost dan ontvangt u ook de laatste nieuwtjes per mail.

 • vrijdag 24-11-2017 - Terugblik rittenseizoen d.m.v. foto en video
 • vrijdag 05-01-2018 - Nieuwjaarsinstuif met div. activiteiten
 • vrijdag 02-02-2018 - Technische avond
  Aanstaande vrijdag 2 februari vindt alweer de 3e Regio oost avond plaats op het oude adres zaal Marktzicht te Hengelo Gld.
  Deze avond hebben we een technische avond waar door verschillende mede VMC-ers de volgende zaken behandeld gaan worden :

  Frans Alberts komt naar Hengelo Gld om ons te vertellen hoe we vakkundig boren kunnen slijpen.
  Boren slijpen is niet moeilijk maar je moet wel weten waar je op moet letten en wat je wel en wat je niet moet doen.
  Frans is als oud-leermeester van de bedrijfsschool van Philips dé persoon die ons het juist slijpen van boren bij kan brengen !
  Jullie worden uitgenodigd eigen boren van 5 t/m 13 mm mee te brengen om te slijpen
  Na deskundige instructie van Frans krijgen jullie zelf de gelegenheid je eigen boren te slijpen.

  Ben Wieringa komt naar Hengelo Om ons het één en ander te vertellen over zelf Nikkelen.
  Ben heeft de techniek na geruime tijd behoorlijk onder de knie en heeft een leuke programma samengesteld waarbij jullie kunnen zien wat er bij komt kijken als je zelf je onderdelen wilt gaan vernikkelen.

  Dick Berendsen en Arie Teunissen komen ons prachtige modelbouw stoommachines, Stoom auto’s, Stirling Motor, Miniatuur 4 cilinder motor en nog veel meer moois op dit gebied laten zien

  Gerrit Bruggink van THB-Support, jullie denk ik welbekend van de Rem- en koppelingsdelen die hij maakt voor Veteraan motorfietsen, komt ons iets vertellen over Rapid Prototyping.
  Rapid Prototyping houdt in : het hebben van een idee voor een bepaald onderdeel, dit uitwerken op tekening of in een programma voor machinale bewerking, het onderdeel 3D printen zodat het gepast kan worden om uiteindelijk tot het eindproduct te komen.
  Gerrit zal ons alle ins en outs voor wat betreft Rapid Prototyping komen vertellen

  Zoals u ziet wordt het een zeer interessante avond die u als het even kan niet mag missen!

  Voor de goede orde :

  Locatie Zaal Marktzicht
  Bleekstraat 3
  7255 XZ Hengelo Gld (Gem. Bronckhorst)

  Zaal Open 19.00 uur
  Aanvang 20.00 uur

  Graag tot vrijdag 2 februari in Hengelo Gld !!!

 • vrijdag 02-03-2018 - Excursie WILA Lochem
 • donderdag 05-04-2018 - Gerestaureerd materiaal met thema

Regio West : Utrecht, Noord Holland, Zuid Holland

Regioavonden worden georganiseerd op wisselende lokaties. Info : 0299-653147

 • zaterdag 18-11-2017 -
  Locatie: Cafe Middeloo - Driehuizerkerkweg 71, 1985 HA Driehuis
  Tijd: 14:30-18:00
  Op zaterdag 18 november komen we weer bij elkaar in Regio-west. Wij zijn dan welkom in Cafe Middeloo in Driehuis.
  Zie V.M.C.-blad oktober blz 5-6 voor verdere details.
 • zaterdag 03-02-2018 -
  Locatie: Cafe Middeloo - Driehuizerkerkweg 71, 1985 HA Driehuis
  Tijd: 14:30-18:00
  Betreffende het programma: naar aanleiding van de Algemene Ledenvergadering van afgelopen zondag zullen we de regiobijeenkomst beginnen met een korte samenvatting hiervan.
  Daarna wellicht een mooi moment om even bij te praten. Waarbij, in aansluiting van de twee prachtige edities van ons clubblad met Franse motoren, het café zal worden opgeluisterd met een prachtige Peugeot 2 cilinder uit 1914 van Otto Blankesteyn (wederom hartelijk dank!).
  Vervolgens zullen we de lichten dimmen om wat leuk filmmateriaal op het gebied van veteraan motoren te bekijken. En de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat bij het uitzoeken van het materiaal het zien en horen van de motorfietsen in (veelal) zomerse tafrelen een mooi vooruitzicht voor de komende maanden is.
  Overigens, mocht iemand zelf leuk beeldmateriaal hebben , neem gerust mee!
  Rest ons enkel nog te zeggen dat wij ernaar uitzien jullie allemaal as. Zaterdagmiddag te treffen!
  Ps. Mocht u onderdelen etc. ter verkoop hebben, of heeft u leuk ander materiaal om te laten zien; neem deze gerust mee. Het is vaak een bron voor een leuk gesprek of er blijkt bijv. uit dat men een gedeelde interesse etc. heeft.
  Contact gegevens café Middeloo:
  Driehuizerkerkweg 71
  1985 HA Driehuis.
  www.middeloo.nl
  De bijeenkomst wordt gehouden in Oma’s Kamer, voor de toegang kunt u het beste de meest rechter deur van het café gebruiken (huisnummer 71a) en zal er tevens een VMC vlag naast de deur hangen.
  Rest ons enkel nog te zeggen dat wij ernaar uitzien jullie allemaal as. Zaterdagmiddag (3 februari) vanaf 14:30 (tot 18:00) te treffen!
  Met vriendelijke groeten,
  Stephan van Banning, Timon Dijkstra en Paul Goossens
 • zaterdag 17-03-2018 -
  Locatie: Cafe Middeloo - Driehuizerkerkweg 71, 1985 HA Driehuis
  Tijd: 14:30-18:00
 • zaterdag 14-04-2018 -
  Locatie: Cafe Middeloo - Driehuizerkerkweg 71, 1985 HA Driehuis
  Tijd: 14:30-18:00

Regio Zuid : Zeeland, Noord Brabant, Limburg

Regioavonden worden op wisselende plaatsen georganiseerd, aanvang 20.00 uur. Info: 0413-343508 of E-mail

 • vrijdag 17-11-2017 - Veghel, op bezoek bij Joop en Annie
  Locatie: Joop's Honk, Korenstreep 4, 5464 RG te Veghel.

  Traditiegetrouw begint de regio Zuid het winterseizoen met een bijkletsavond. Voor de achtste keer op rij zijn we te gast bij Joop en Annie van de Boogaart aan de Korenstreep 4, 5464 RG Veghel. De Korenstreep ligt in het buitengebied van Veghel, ter hoogte van afslag 12 ( Veghel-Noord) op de A50. Komende vanaf de snelweg rij je naar de rotonde en daar neem je de eerste afslag. Ga na 50 meter rechts “Driehuizen” op en rij over de parallelweg weer terug in de richting van de snelweg. Ga het viaduct over, neem de eerste weg links en ga direct weer links. Je bent dan gearriveerd op de Korenstreep. Dit even voor de mensen zonder navigatie.
  Onze vaste formule: er worden enkele interessante nieuwe aanwinsten en / of recente restauraties van V.M.C.’ers getoond en die motorfietsen worden overgoten met een historisch en sociaal (on)verantwoord sausje uit de keuken van Maître Piet Heidema.
  Een hint voor nieuwkomers: snel contacten leggen, informatie krijgen en een gezellige Brabantse avond zijn gegarandeerd! Het eerste bèkske koffie is van de club en je bent welkom vanaf 20.00. Als je een motor wil meebrengen, graag minimaal een week tevoren even contact opnemen met ondergetekende vanwege de voorbereiding van Piets babbel. Het lijkt wel of-ie alles zo uit de losse pols oplepelt, maar…in werkelijkheid gaat er een gedegen voorbereiding aan zijn beschouwingen vooraf.
  Tot ziens op 17 november!
 • vrijdag 19-01-2018
  aanvang 20.00 uur
  Locatie: Kimpeveld, St. Barbaraplein 2, Weert-Tungelroy

  Op vrijdag 19 januari 2018 vindt de tweede regioavond plaats van de regio Zuid. Let op: dit is deze keer niet te doen in de Schuttershoeve te Altweerterheide. Vanwege verbouwingswerkzaamheden wijken we uit naar de multifunctionele accommodatie ”Kimpeveld” in het nabij gelegen Tungelroy (St. Barbaraplein 2, Weert-Tungelroy). Dit is tegenover de kerk en aangezien Tungelroy niet zo groot is kun je dat niet missen.

  U bent welkom vanaf 20.00 uur. We beginnen met een presentatie van Marvel Mistery Oil Products door Math Graus. Marvel Mistery Oil bestaat al sinds 1923 en is overal goed voor: brandstofbesparing, het reinigt en smeert het brandstofsysteem, het voorkomt sludge vorming, betere smering bij koudstart of lange periode van stilstand en het verlengt de levensduur van de motoronderdelen. Of u het gelooft of niet, het kan in ieder geval tot interessante discussies leiden.

  Daarna zullen een aantal speciale motorfietsen worden gepresenteerd, die opvallen door hun framebouw. Denk aan vakwerkachtige framecontructies of bijvoorbeeld een Gradua versnellingssysteem.
  De toegang is uiteraard gratis. Vóór en na de presentaties is er voldoende gelegenheid om gezellig te keuvelen met soortgenoten, onder het genot van een drankje.
 • vrijdag 16-02-2018 -
  Locatie: café / restaurant de Beurs aan de Markt te Oirschot

Regio Vlaanderen

Regioavonden worden georganiseerd op het adres Hilloweg 1 te Kalmthout (achterbroek), aanvang 20.00 uur. Info : E-mail

 • vrijdag 22-12-2017 - (LET OP: GEWIJZIGDE DATUM)
 • vrijdag 12-01-2018 -
 • vrijdag 16-03-2018 -
Secretariaat Veteraan Motoren Club:
Dorpsstraat 59, 9699 PB Vriescheloo, Nederland
Tel.: (+31)(0)597-674150
email: info@vmcmotor.com